vineri, 23 iunie 2017

ISO 18001 este foarte importanta la locurile de munca



Toate firmele isi pot imbunatati activitatea in diferite moduri, dar pentru a fi sigure ca aceasta cale aleasa este si cea mai buna, se pot orienta catre diferite certificate recunoscute pe plan national si international. Dintre acestea nu trebuie sa lipseasca Ohsas 18001, care face referire la sanatatea si siguranta locului de munca, iar cei mai avantajati sunt angajatii care se vor bucura de conditii grozave, dar si de mai multa eficienta, care va duce la obtinerea unor performante superioare.

Cine poate obtine certificatul?

Avand in vedere ca acest certificat urmareste sa se creeze medii cat mai sigure la orice loc de munca, orice companie poate sa incerce obtinerea sa, proces care se desfasoara in decurs de cateva luni sau chiar mai mult. Un mediu lipsit de riscuri presupune ca sanatatea si integritatea angajatilor nu este pusa in pericol, motiv pentru care este nevoie de identificarea oricarei activitati care poate avea potential in acest sens si se gasesc cele mai bune solutii. 

Avantaje 

Angajatii multumiti de conditiile de lucru si de atmosfera sunt mult mai productivi si implicit mai
eficienti, motiv pentru care vor genera venituri mai mari, insa certificatul este vazut si ca o bila alba la portofoliu, astfel incat firmele vor fi vazute mai bine in fata competitorilor si vor fi apreciate de clienti, partneri, furnizori si potentiali investitori. Nu trebuie omis faptul ca certificatul OHSAS 18001 este ideal si pentru firmele care intentioneaza sa isi extina operatiunile la nivel judetean, national sau chiar international si chiar daca aceasta piata din urma este mai complexa, rezultatele sunt pe masura.

De exemplu, va fi posibila participarea la licitatii unde adesea sunt impuse diferite criterii pentru a fi selectati doar cei cu adevarat participanti, motiv pentru care cu cat are mai multe certificate in portofoliu, cu atat o companie va fi mai bine vazuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu